Bölüm Başkanı Mesajı
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Kayseri’de açılan ilk ve tek Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamış ve 2018 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
Fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık, engellilik ve yaşlılıkta, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında, uzman hekimin tanısı sonrası, fizyoterapi ve rehabilitasyona özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak, dünyada birçoğu fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan, sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.
Fizyoterapistler, sağlığın korunmasında, kamuya ve özel sektöre ait klinik ve hastanelerde, rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim merkezleri ve engelli okullarında, spor kulüplerinde, endüstride, yaşlı bakım evlerinde ve evde bakım hizmetleri veren kuruluşlarda, protez-ortez üretim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca merkezlerinde, birinci basamak sağlık hizmetleri veren kuruluşlarda özel veya kamu görevi yapabilirler. Akademik kariyer yapmak isteyenler, yurt içinde ve yurtdışındaki üniversitelerde, lisansüstü eğitimlerine devam edebilirler.
Bölümümüz ÖSYM´nin yaptığı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF-3 puan türünden öğrenci almaktadır. Eğitim süresi 4 yıl olup, eğitim dili Türkçe´dir.
Yurtdışındaki üniversiteler ile ikili anlaşmalarımız bulunmakta olup, öğrencilerimiz bu üniversitelerde Erasmus Öğrenim Hareketliği ve Staj Hareketliği programlarından yararlanmaktadırlar.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olanlar, “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Diploması” (Bachelor of Science) ile birlikte “Fizyoterapist” ünvanı alırlar. Bu kapsamda, bölümümüzün amacı; Çağdaş ve kültürel değerler ışığında, yaşam boyu öğrenme, öğretme prensibini benimsemiş, mesleki ve bilimsel alanda yetkin fizyoterapistler yetiştirmek, multidisipliner çalışmalar yürütmek, lisansüstü eğitim ve araştırmalar yapmak, fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetini toplum yararına sunmaktır.